+386 3 777 14 23     prodajalna@uniforest.si

 
 
 
Proizvodi
Proizvodi
 
 
 
 
 

Naprava za odvijanje žične vrvi

Lastnosti naprave za odvijanje

  • uporabniku olajša odvijanje vrvi z bobna
  • zagotavlja napetost vrvi med škripcem in bobnom, kar prispeva k bistveno natančnejšemu navijanju vrvi na boben ter s tem daljša življenjsko dobo žične vrvi
  • naprava zagotavlja večjo varnost, zanesljivo delovanje in uporabnost
  • serijsko vgrajena na vitlih 55Hpro, 65Hpro in 85Hpro
  • možna vgradnja na hidravlične vitle 45H , 50Hpro, 55H, 60EH, 65H , 80EH in 85H
  • enostavna vgradnja na rabljena vitla

Opis naprave

Naprava za odvijanje je sestavljena iz namensko izvedenega zgornjega škripca s hidromotorjem, elektrohidravličnega krmilnega dela, električne opreme in pripadajočih hidravličnih cevi. V škripcu je nameščeno vzvodovje z vzmetmi, preko katerega se lahko regulira tlak med večjo vrvenico in dvema manjšima.

Delovanje naprave

Z vklopom funkcije odvijanja se najprej sprosti zavora. Nepovratni ventil zagotavlja stabilno lego zavornega cilindra. Takoj za tem se pretok olja preusmeri na hidromotor odvijalne naprave. Vrv se odvija vse dokler ne prekinemo funkcije odvijanja. Hitrost odvijanja je odvisna od pretoka olja oziroma števila vrtljajev kardanske gredi. Pri navijanju vrvi na boben odvijalna naprava zavira vrv kar prispeva k natančnejšemu navijanju vrvi in s tem daljšo življenjsko dobo vrvi.

    

 
 
 

 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.