Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji

Postavitev napredne proizvodnje | Financira Evropska unija – NextGeneration

Javni razpis za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji

V podjetju Uniforest d.o.o. smo bili uspešni pri pridobitvi sredstev na javnem razpisu za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST2022-NOO). Naziv projekta, za katerega bomo pridobili sredstva se glasi: Postavitev napredne proizvodnje.

Namen projekta je povečati proizvodne kapacitete in produktivnost ter s tem povečati konkurenčnost, saj je en glavnih ciljev postavitev nove proizvodno-skladiščne hale z avtomatiziranim sistemom skladiščenja. Dodatno bo k povečanju kapacitet doprinesel tudi nakup novih visokotehnoloških strojev in naprav. Vsi novi proizvodni procesi bodo digitalizirani in delno avtomatizirani, v novem objektu bodo vzpostavljeni pogoji za uvedbo trajnih in zelenih rešitev.

Investicija bo podjetju omogočila stabilno rast in večjo konkurenčnost na svetovnem trgu. Eden izmed ciljev je dekarbonizacija, saj bomo z nakupom tehnološke opreme neposredno zmanjšali lokalni vpliv prevozov med številnimi dobavitelji in kooperanti.

V novem objektu bodo potekali procesi:

  • avtomatskega skladiščenja pločevine,
  • razreza in upogiba pločevine in
  • robotskega ter ročnega varjena.

Skupna vrednost projekta znaša 7.957.000 EUR. Pogodbena vrednost v obliki subvencije znaša 2.864.520 EUR.

Naložba je del ukrepov načrta, ki se financira iz mehanizma z navedbo: "Projektu je bila dodeljena subvencija v okviru Javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji."

Prenesite sporočilo za javnost.


Nazaj na seznam
 

Naša prodajna mesta