Nathan Waterfield - mnenje uporabnika

  • Stroj: 55Hpro in prijemalo 1800
  • Država: ZDA
Nathan Waterfield - mnenje uporabnika

Nathan Waterfield prihaja iz Združenih držav Amerike in je ponosen lastnik že drugega gozdarskega vitla Uniforest ter prijemala 1800. 

Vitel Uniforest je že 8 let Nathanov zvest spremljevalec pri traktorskem spravilu lesa. Najprej je delal s 55 M, ki ga je kasneje zamenjal s 55 Hpro, saj ga je prepričala možnost upravljanja vitla z daljincem. Posebej želi izpostaviti funkcionalnost daljinskega upravljalnika, saj se mu pri delu z odvito polno dolžino žične vrvi na strmem pobočju, ni potrebno vračati nazaj k traktorju, da bi hlod povlekel do odlagališča. To mu ne predstavlja le večje učinkovitosti, temveč tudi varnostni faktor, saj mu med vleko v težkih razmerah ni potrebno stati v neposredni bližini traktorja, ampak se lahko umakne na varno razdaljo.

Pri delu s 55Hpro opaža tudi, da v primerjavi z njegovim mehanskim predhodnikom takoj razvije polno vlečno silo. Odvijalna naprava pa omogoča stalno napetost in natančno navijanje vlečne vrvi, zato lahko s takšnim vitlom upravlja tudi manj izkušen gozdar. Žična vrv se tako težje deformira ali nepravilno navije, obenem pa si z njo lahko gozdar pomaga tudi pri spustu po strmem terenu.


Nazaj na seznam
 

Naša prodajna mesta