Stani in Sergej Grobelnik – mnenje uporabnika

  • Stroj: 2x85 G
  • Država: Slovenija
  • Podjetje: Kmetija Pivnik
Stani in Sergej Grobelnik – mnenje uporabnika

Stani Grobelnik je gospodar na kmetiji Pivnik, kjer živi z ženo in tremi sinovi. Njihove glavne dejavnosti so govedoreja (reja krav dojilj in govejih pitancev), razrez lesa ter sečnja in spravilo lesa. Za nas sta s sinom Sergejem pripravila predstavitev svojega delovnika v gozdu, ki si jo lahko ogledate v nadaljevanju tega prispevka.

Ubrano delo družine Grobelnik podpirajo tudi gozdarski vitli Uniforest

Pri delu na kmetiji sodeluje vsa družina Grobelnik, kot pravita Stani in Sergej, jima pri gozdarskih opravilih pomagata tudi mlajša sinova. Za sečnjo in spravilo uporabljajo traktor Valtra in gozdarski vitel Uniforest ter traktor Fendt z gozdarsko prikolico.

Delo z našimi gozdarskimi vitli je na kmetiji Pivnik dolgoletna praksa. Več kot 10 let pri spravilu lesa uporabljajo 65 Hpro, kasneje pa se je vitlu iz serij Premium pridružil še večji dvobobenski profesionalni gozdarski vitel 2x85 G. Prvi jim še vedno pride prav pri lažjih spravilih, medtem ko jim njihova novejša pridobitev odlično služi pri zahtevnejših vlekah. Dvobobenski vitel 2x85 G uporabljajo približno 3 leta in so se zanj odločili zaradi hitrejšega spravila lesa do ceste, kjer ga potem nalagajo z gozdarsko prikolico za transport na deponijo.


Na kmetiji Pivnik na prvo mesto postavljajo varnost in učinkovitost

S stroji podjetja Uniforest so izredno zadovoljni, saj jim dobro služijo pri vsakodnevni uporabi. Kot pravi Sergej tudi v videu spodaj, jim omogočajo hitro in varno spravilo lesa.Zaupali so nam še, da je pri njih varnost na prvem mestu, zato imajo tudi vsi opravljena vsa potrebna izobraževanja za varno delo v gozdu, ki jih dokazujejo s certifikati. V Uniforestu smo vedno veseli fotografij in videov družine Grobelnik, saj odlično predstavljajo naše izdelke in so vzor vsem profesionalnim in občasnim gozdarjem.Nazaj na seznam
 

Naša prodajna mesta