Ob Tednu gozdov vabimo na predstavitev gozdarske žičnice Cobra

Geslo Tedna gozdov, ki letos poteka od 24. do 30. maja 2021, se glasi: »Načrtno z gozdom!«

Ob Tednu gozdov vabimo na predstavitev gozdarske žičnice Cobra

Geslo Tedna gozdov, ki letos poteka od 24. do 30. maja 2021, se glasi: »Načrtno z gozdom!« Trajnostno, večnamensko in sonaravno gospodarjenje z gozdovi smo v Sloveniji utemeljili že pred leti, bogato tradicijo pa še vedno uspešno nadaljujemo, pravi Zavod za Gozdove Slovenije.

Sodelovanje s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna

Načrtovanje razvoja gozdov v Sloveniji je pomembno vodilo branže, v kateri sodelujemo s številnimi deležniki. Dolgoletno sodelovanje s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna, ki je vodilni partner pilotnega projekta »Pilotiramo spravilo lesa z izboljšano mobilno gozdarsko žičnico in inoviramo nov način izdelave lesenih objektov iz manj vrednega lesa«, je letos obogateno z izvedbo del na naši gozdarski žičnici Cobra.

Partner v projektu je tudi Turistična kmetija Podobnik, Pot v Češnjice 24, 5280 Idrija. Na eni od gozdnih parcel te kmetije se je v začetku maja postavilo našo mobilno gozdarsko žičnico Cobra, ki je cenovno primerna tudi za kmetije in manjše podjetnike. Kot navajajo v SGLŠ, so »z delovanjem žičnice zadovoljni, rokovanje je preprosto in varno. Vljudno vabimo vse, ki jih tovrstna tehnologija zanima, da si ogledajo spravilo lesa na terenu.«

Pridružite se nam na predstavitvi žičnice Cobra

Kmetija Podobnik bo skupaj s SGLŠ izvedla dan odprtih vrat v petek, 28. 5. 2021, ob 10.00 uri. Vljudno vabljeni vsi, ki se za tovrstno tehnologijo zanimate, na ogled delovanja mobilne gozdarske žičnice ter traktorja, na katerega je priklopljena. Parcela se nahaja vrh Kobalovih planin. Več info: 041 489 371 (Marjan)

Več o projektu lahko preverite tudi na spletni strani šole.


Nazaj na seznam
 

Naša prodajna mesta