SCORPION 1800F in TITAN 43/20J v videu

Oglejte si izbrane prednosti...

SCORPION 1800F in TITAN 43/20J v videu

Priprava lesa za kurjavo je zahtevno opravilo, ki ga lažje in bolj učinkovito opravimo s primerno opremo. S pomočjo pravega sestava profesionalne gozdarske mehanizacije je delovni proces predelave hlodov v drva varnejši, poleg tega pa pomaga prihraniti dragoceni čas.

Zagotavljanje optimalnega delovanja strojev za uspešno opravljeno delo je naša obljuba. Izpolnjujemo jo s testiranjem strojev, ki smo ga tokrat tudi posneli. V spodnjem videu si boste lahko ogledali, kako smo pripravljali drva z rezalno cepilnim strojem Titan 43/20J. Za učinkovito podajanje hlodovine smo uporabili mobilno dozirno mizo DM 4000/2TR, na katero smo hlode naložili s kleščami za hlodovino SCORPION 1800F.

Še močnejše klešče za hlodovino SCORPION 1800F

Klešče SCORPION 1800F z maksimalno širino odpiranja 1800 mm lahko na traktor priključimo zadaj s tritočkovnim priklopom ali spredaj z EURO priklopom za nakladalec. Ena od pomembnejših nadgradenj klešč je pojačan okvir iz legiranega jekla NICRODUR 400. Za upravljanje stroja potrebujemo samo en par hidravličnih cevi, saj funkcijo klešč in rotatorja preklaplja elektromagnetni hidravlični ventila. Sam rotator z nosilnostjo 45 kN pa je pred preobremenitvijo zaščiten s prelivnim ventilom.

Mobilna dozirna miza DM 4000/2TR z veliko kapaciteto

Hlodovino do rezalno cepilnega stroja transportiramo s pomočjo DM 4000/2TR. Na mobilni dozirni mizi z odlagalno površino 4 x 2,2 m hlod proti rezalno-cepilnemu stroju pomikata 2 dozirni verigi z agresivnimi valjčki. Velika prostorska in nosilna kapaciteta omogočata naklad polne (standardne) prikolice hlodovine naenkrat.

Rezalno cepilni stroj Titan 43/20J s krmilno ročico

Titan 43/20J omogoča prilagajanje dolžine reza ter regulacijo hitrosti doziranja in žaganja z mečem harvester. Stroj je opremljen s senzorjem za dolžino cepljenca in ga enostavno upravljamo s krmilno ročico. Poleg vsega naštetega je med njegovimi pomembnejšimi prednostmi tudi hidravlično prilagodljiv vgrajen transportni trak z možnostjo nagiba levo ali desno za ±15°.

Včasih je bila krmilna ročica domena videoiger, danes pa lahko z »joystick«-om upravljamo rezalno-cepilni stroj. Bi ga morda preizkusili tudi vi? Najdite najbližjega zastopnika ali nas kontaktirajte.


Nazaj na seznam