Težko pričakovan dogodek na sedež podjetja Uniforest privedel številne goste

Hišni sejem Uniforest in Sekaško tekmovanje lastnikov gozdov RS 2022 (sporočilo za javnost)

Težko pričakovan dogodek na sedež podjetja Uniforest privedel številne goste

Latkova vas, sobota, 15. oktober 2022, od 8. do 16. ure 

V soboto, 15. 10. 2022, se je za še kako resničnega izkazal rek, da dobrega dogodka niti dež ne pokvari. Hišni sejem Uniforest in razširjeno sekaško tekmovanje so letos skupaj organizirali podjejte Uniforest d.o.o., Društvo lastnikov gozdov Spodnje Savinjske doline in Zavod za gozdove Slovenije. Na tej lokalno in vseslovensko pomembni gozdarski prireditvi se je po treh letih premora zbralo več sto tekmovalcev, spremljevalcev, gostov, razstavljavcev in drugih udeležencev. 

Zmagovalno lovoriko Sekaškega tekmovanja v konkurenci lastnikov gozdov RS je osvojil g. Klemen Mazej, ki je za nagrado prejel hidravlični traktorski plato Gibon 200-125H podjetja Uniforest. Poleg tekmovanja je na dogodku potekala še predstavitev novosti razvoja in proizvodnje gozdarske mehanizacije Uniforest ter predstavitev varnega dela s Srednjo gozdarsko in lesarsko šolo Postojna. 

Izjave organizatorjev

Drago Pintar, direktor podjetja Uniforest: "Od zadnjega hišnega sejma in sekaškega tekmovanja, ki ga skupaj z Zavodom za gozdove in Društvom lastnikov gozdov Savinjske doline organiziramo na sedežu podjetja, so minila že tri leta. Zato mi je v še večje zadovoljstvo, da se nas je letos zbralo tako lepo število in da smo skupaj obeležili ta naš lokalni gozdarski praznik. Verjamem, da je vsak obiskovalec našel kaj zanimivega in da je bilo na voljo dovolj raznolikega dogajanja za vse.  

Hvaležen sem vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi letošnjega dogodka; sekačem, sodnikom, demonstratorjem, predvsem pa zaposlenim, ki so srce našega podjetja in seveda razlog, da takšne organizacijsko zahtevne projekte sploh lahko izpeljemo. Vsem udeležencem tekmovanja želim varno in uspešno delo v gozdu ter na tekmovališčih in se veselim našega naslednjega srečanja."

Aleksander Bobovnik, predsednik društva lastnikov gozdov Spodnje Savinjske doline: "Za nami je že tretje leto, odkar so se naše 'motorke' nazadnje oglašale na tovrstnih tekmovanjih. Tako da je resnično bil že skrajni čas, da obudimo takšne oblike tekmovanj, kot so se izvajale v preteklih letih, ampak tokrat po pravilniku profesionalnih sekačev."

Edvard Kugler, vodja organizacijskega odbora sekaškega tekmovanja 2022: "Glavni namen je še vedno varno delo z motorno žago v gozdovih in pravilna obdelava hlodovine, s čimer vsaj obnovimo znanje in s tem zmanjšamo število nesreč. Če združiš dobro voljo in pridne roke, narediš veliko, kar je v soboto uspelo tudi nam, saj smo na tekmovanje k nastopanju povabili lastnike gozdov in profesionalne sekače, ki so se za še bolj atraktivno dogajanje pomešali med ostale tekmovalce. 

Rad bi se zahvalil vsem donatorjem, sponzorjem in vsem dobrim ljudem, ki so pomagali izpeljati to tekmovanje. Zahvala gre podjetjema UNIFOREST in PAN TIM, ki sta prispevala velik del nagrad. Hvala sodnikom, ki so odgovorno in pošteno sodili. Hvala pa tudi vsem članom društva, ki so si kljub obilici dela na kmetiji vzeli čas za pomoč pri izvedbi dogodka."


Prenesite sporočilo za javnost

Več informacij:


Nazaj na seznam
 

Naša prodajna mesta