Video: Novosti ležečega cepilnika Magnum 32TR BoomSpeed

Še večja učinkovitost ležečega cepilnika Magnum 32TR z novimi funkcionalnostmi.

Video: Novosti ležečega cepilnika Magnum 32TR BoomSpeed

Ležeči cepilnik Magnum 32 je naš največji cepilnik drv, ki nam omogoča, da s cepilno silo 31 ton cepimo polena večjih premerov dolžine 1 m. V videu vam predstavljamo model Magnum 32 CD TR, ki je gnan preko kardana in ima lastno podvozje, zato ga lahko transportiramo tudi z manjšimi traktorji.

Teleskopski vitel in 8-delni nož

Na nadzorni plošči ležečega cepilnika so ročice za dvoročni vklop cepljenja, pomik hidravlične dvižne mize in hidravlični pomik cepilnega noža. Prav tako se tam nahajata manometra za kontrolo tlakov in ventil za regulacijo hitrosti vleke teleskopskega vitla na daljinsko upravljanje z vlečno silo 7,5 kN. Tega lahko opcijsko vgradimo na sprednji strani. Cikel cepljenja lahko sprožimo samo z dvoročnim vklopom, hkrati pa mora biti dvižna miza v delovnem položaju. Poleg tega, da ima ležeči cepilnik Magnum več odlagalnih mest za orodje, ima tudi veliko odlagalno mizo za cepljence, ki omogoča lažje delo z metrskimi poleni. Tudi površine so konstruirane tako, da se polena ne zatikajo pri potiskanju nazaj.

Pozicijo odlaganja polena enostavno uravnavamo s teleskopsko roko. Vitel pa ni namenjen samo vleki polen do stroja, ampak tudi menjavi noža, kar je prikazano v videu. Za cepljenje polen so na voljo noži za cepljenje na 4, 6, ali 8 delov. Nož izberete glede na to, kakšne cepljence želite in glede na premer polen. V ogrodju je skrit tudi hladilnik olja, ki ga priporočamo, če boste delali s strojem več kot 4 ure skupaj.

Preverite več o ležečem cepilniku Magnum 32TR in njegovih prednostih.

BoomSpeed za krajši cepilni cikel in še večjo učinkovitost

Vsi naši ležeči cepilniki so serijsko opremljeni s funkcijo BoomSpeed, ki skrajša cepilni cikel do 50 %. Princip delovanja sistema BoomSpeed je takšen, da je med prostim hodom potisne plošče ali pod manjšo obremenitvijo hitrost višja. Ko pa je potrebna večja cepilna sila, sistem avtomatsko preklopi in nam omogoči 31 ton cepilne sile. Tako skrajšamo predvsem čas prostega hoda potisne plošče.

Če želite tudi vi povečati produktivnost s pomočjo funkcije "BoomSpeed", vas vabimo, da poiščete najbližjega zastopnika ali nas kontaktirate.

#safetyfirst #doitrightforall


Nazaj na seznam
 

Naša prodajna mesta