Sokratis Germanos – mnenje uporabnika

  • Stroj: 2x85 G
  • Država: Grčija
Sokratis Germanos – mnenje uporabnika

Sokratis Germanos je mlad, a izkušen gozdar iz Grčije. Kot zvest uporabnik 2x85 G meni, da so najpomembnejše lastnosti tega dvobobenskega profesionalnega vitla zanesljivost, moč in varnostni sistemi. Uporabniku prijazen gozdarski vitel z ergonomskim dizajnom in učinkovitim delovanjem ima dolgo življenjsko dobo stroja in nizke stroške vzdrževanja.

Moč in varnost

Sokratis že več kot dve leti svoj poklic opravlja z vitlom 2x85 G. Navdušujeta ga zanesljivost in vlečna sila vitla, pa tudi moč, odporna konstrukcija in varnostni sistemi. Kot profesionalen gozdar redno uporablja anti-kipp sistem, predvsem mu pride prav na pobočjih, kjer si mejo nagiba traktorja nastavi glede na delovne pogoje. Najpomembneje se mu zdi, da sistem sam prepreči prevrnitev traktorja in omogoča nadzor nad vitlom tudi, če ta ni v vidnem polju gozdarja.

Še ena pomembna prednost je funkcija AutoStop, ki preprečuje nastanek škode pri navijanju žične vrvi. Sistem izklopi navijanje, ko je žična vrv popolnoma navita in tako zaščiti odvijalno napravo pred poškodbami.

Popoln nadzor dela na daljavo

Vse funkcije odvijalne naprave, vleka in traktor se s pomočjo daljinskega upravljalnika izvaja z varne razdalje. Sokratis poudarja pomen popolnega nadzora vitla, tudi ko ga nima pred očmi (na primer na pobočjih). Funkcije, ki jih upravlja z daljincem, so: vključevanje/izključevanje kardana in traktorja, odvijanje, vleka ter kontrola žične vrvi.

Podrobno predstavitev si lahko ogledate v spodnjem videu:

G. Germanosu se iskreno zahvaljujemo za to izjemno predstavitev profesionalnega vitla 2x85 G ter mu želimo še obilo varnega in uspešnega dela v gozdu.


Nazaj na seznam